söndag 31 januari 2010

Artikel om Hindersmässan för Lösnummer



Kolla in artikeln om Hindersmässan som jag skrivit/fotat för Lösnummer! :)

kram Emma

Brända mandlar på Hindersmässan



Jag kan inte låta bli att undra vad hon tänker på? Vad är det som fångat hennes uppmärksamhet? Varför ser hon så allvarlig ut?

kram Emma

lördag 30 januari 2010

Litchi till Herr Borg










Den senaste tiden har jag haft lite kramp i kreativitetsmuskeln. Uppförsbacke och noll inspiration till foto och skapande. Troligtvis är det tröttheten och vintern som tagit ut sin rätt... Nu känns det dock som att jag ser ljuset i tunneln. Jag är på gång! Fota fota fota!!!

Min syster yster introducerade mig för den här underbara frukten igår -litchi. Frukten kommer från början från Kina där den odlades redan 2000 f. Kr. Den ansågs som mycket exklusiv och användes bland annat för att betala skatt med. Undrar just vad Herr Borg skulle säga om han fick en näve litchi istället för en massa procent av min lön!? Jag kanske skulle testa? ;)

kram Emma

torsdag 28 januari 2010

Där satt den!

Min klasskompis Therése skrev precis det här på sin blogg. What more can I say?! Bullseye!!!

"There has to be more to life. It just has to.
I mean, this can't be it. It just can't be.
I won't let it. I just won't.
I need to take control. I just have to.
This is my dreams, my conditions, my life.
There has to be more."


kram Emma

tisdag 26 januari 2010

Med huvudet före



Förra tisdagen började jag en ny kurs i skolan. Huvudstupa ner i kurslitteraturen för här ska läsas. Det är en riktig "läs-plugg-kurs" jag gett mig på, Medie- och Kommunikationsvetenskap B. Det är mycket att ta in. För att se lite krasst på det hela så har jag ju inte läst annat än praktiska kurser på 1½ år. Det verkar dock otroligt intressant och precis den kunskap som jag känner att jag saknar i mitt skapande, nämligen bakgrunden till varför medielandskapet ser ut som det gör.

För övrigt så började det precis snöa... IGEN! Hmmm... Ge mig vår, NU!!!

kram Emma

fredag 22 januari 2010

Hjalmar on Örebroadway

Vissa saker blir man bara så där galet glad av och BRA revyhumor är definitivt något som ligger högt upp på min lista.


Var på "Hjalmar on Örebroadway" [Hjaaal-mar ånn Öre-brådd-vej] med jobbet ikväll (försenat julbord). Var riktigt riktigt roligt, bra och superproffsigt! Grymt duktiga dansare och sångare hela showen igenom. Marie Kühler och Peter Flack är så klart stjärnorna, men även Peter Kjellström och Jenny Wåhlander imponerar.

Sen kan ju en neeeerking som jag inte annat än att grava åt en Vibybo som Hjalmar... Poäng på poäng på poäng bara langas upp och sitter som en smäck rätt i skrattmusklerna. "Keeerringkånk", Astrid Höök, Hilda och outforskade paket från Apoteket är bara en början och för att citera Hjalmar själv... "nåt så bra har i ijntee sitt sin rijgnbågen var svaartviiit".


Håll tillgodo, här kommer dagens idolbild...

kram Emma

tisdag 19 januari 2010

Ljus



Det blir ljusare och ljusare för varje dag som går nu... Hoppas hoppas att våren kommer snart!

kram Emma

måndag 18 januari 2010

Punkfågel


bild lånad från fagelminnen.se

På väg hem från träningen idag snubblade jag över säkert 20 sidensvansar. Så vackra där dom satt och käkade rönnbär så det yrde om det. Vissa delar av vintern är faktiskt fin...

kram Emma

lördag 16 januari 2010

Poison


I want to love you but I better not touch...
I want to hold you but my senses tell me to stop..

kram Emma

torsdag 14 januari 2010

Jaktakademin



Igår lämnade vi in vårt grupparbete som vi pysslat med under de senaste 9½ veckorna. Innan vi lämnade in gjorde vi ett användbarhetstest... Det är förvånande att varje gång man gör ett sådant test inser man hur icke-objektiv själva utvecklaren är under processen. Allt är ju så självklart när man själv gjort sidan, men användaren ser inte saken med riktigt samma ögon, that´s a fact!

Skutta gärna in och glutta på vår sida för det fiktiva företaget, Jaktakademin! Vore roligt med lite feedback från er och inte bara från lärare och oppositionerande klasskompisar.... ;)

kram Emma

tisdag 12 januari 2010

Önskemusik


En dag sitter vi där, vän bredvid vän, i gröngräset och vrider huvudet mot solen som värmer våra frusna ansikten. Vi måste bara ta oss igenom vintern, mörkret och kylan...

kram Emma

måndag 11 januari 2010

Några år, en vecka....

Någon har tagit en bit av hennes hjärta,
en bit hon så väl behövde.

Några år, en vecka,
lycka är kortvarigt.
Ilska, orkeslöshet, chock.
Tårar som väller över.
Att hon inte såg det,
att hon inte förstod.

Chansningen gick i krasch,
tålamodet och kämpaglöden försvann.
Det blev tomt.

Den dag hon inte längre behöver kämpa,
den dag tålamodet ger utdelning,
den dag chansningen är värd besväret,
den dagen är biten på plats i hennes hjärta igen.


kram Emma

söndag 10 januari 2010

Stjärnorna på slottet



"Det är ingen som har sagt att livet är enkelt... man måste utsätta sig för livets strapatser. Och dessutom... Vi har inget kontrakt med livet, inte ens på en timme... Så det är bara att ta för sig!"
-Tommy Körberg (min nya "tanke-idol")

onsdag 6 januari 2010

Viva la vida


2 minuter in börjar det, vackert så man ryser.

kram Emma

Frida



Sitter och tittar på filmen om Frida Kahlos liv som går på tv. Vilket öde. Hon var med om en bilolycka när hon var 18 år och började måla som en del i sitt sätt att hantera konstant smärta efter en permanent ryggskada. Hon är känd för sina självporträtt som ofta är färgstarka och direkta utan att försköna verkligheten.

Den här bilden får mig att tänka på mitt första "möte" med konstnären Frida Kahlo. Det var på bildlektionerna i högstadiet. Det fanns en bok om henne som jag ofta och gärna bläddrade i och förfasades över. Det är vackra och berörande bilder som även är väldigt mörka och otäcka.

kram Emma

"såååå 90-tal"


Kolla in tjejens outfit. Västen med ringar och matchningen med remsandaletter med slingback och liten kil. Snyggt!
Videon kom ut 1990, dvs 20 år sedan! Håll i hatten vad tiden går! Tänkte faktiskt ta chansen att säga "såååå 90-tal", för det är det ju, dock med tydliga influenser av 80-talet. ;)

kram Emma

tisdag 5 januari 2010

Vi håller på med en lek...

Hej!
Vi håller på med en lek...lite löjligt kanske men kul:) skriv färgen på din BH i din status..bara vilken färg och inget annat ! Skicka detta vidare till alla tjejer/kvinnor ..INGA MÄN!! Ska bli kul att se hur det sprider sig...och alla män kommer att undra varför alla tjejer har en färg i sin status?? Haha!! Ha så kul :)
Skicka vidare !!
Tror inte någon som har Facebook och varit inloggad idag har missat det här meddelandet. Eftersom jag har suttit och pluggat så har jag sett hur färg efter färg har ploppat upp bland statusmeddelandena. Helt genialt! Underbart! Sånt här gillar jag! Tänk vilken genomslagskraft, vilken mängd människor som nås via en kanal som Facebook. Alla i min umgängeskrets har Facebook. Min fundering är lite vad vi gjorde innan? När man inte kunde "adda" någon på "fejjan"? Hur höll man kontakten? Hur bestämde man saker och hur bjöd man in till fester, kalas och andra trevligheter/otrevligheter?

Så gott som varje dag får jag inbjudningar till något evenemang via Facebook. Det är krogar och restauranger som fattat galoppen, kompisar som vill dra ihop gänget, klassfester och köruppsättningar. Vilket drömläge för en medieintresserad halvnörd som mig. Nya vägar, nya möjligheter. Nya sätt att marknadsföra sig och sitt.

Som många av er säkert har upptäckt så marknadsför även jag mig via Facebook. Den här bloggen är ett exempel på att Facebook är en bra mediekanal. Jag skulle, mellan tummen och pekfingret, gissa på att 80% av trafiken på bloggen kommer via Facebook. Det hade jag aldrig kunnat tänka mig när jag startade den för nästan ett år sedan och la till bloggadressen på min Facebook-profil. Då hade jag en liten föreställning om att bloggen var för min egen skull och för att mina nära och kära skulle kunna följa det jag pysslar med. Nu har det istället blivit en livsstil, vet att det låter pretentiöst, men så är det. Det är även ett sätt för mig att utmana mig själv och utmaningar är alltid en sporre. Tycker det är minst lika roligt att knåpa ihop de här inläggen nu som jag tyckte då, för ett år sedan! Jag kan bara säga "tack och bock FB" för er, mina läsare som ger mig möjligheten att utmanas!

kram Emma

Jullov



Det är jullov på skolan som ligger bredvid mig. Tomt och ödsligt. Kallt och snöigt.
Tänk om man fick ha jullov även som vuxen? Vilken lycka... ;)

kram Emma

Varning snöras



Varning.
Varning, var varlig.
Varning, var varsam.
Varning, varna varann.
Varning, varna varenda varelse.

Snöras.
Snön rasar.
Rasa mot snö.
Snöaggressioner.


kram Emma


söndag 3 januari 2010

C-vitamin



-Kusinvitamin, jag har faktiskt varken lust eller tid med den här förkylningen så snälla snälla mota iväg all snuva och hosta! Snälla, för imorgon måste jag vara frisk!

kram Emma

Gott nytt år!




kram Emma

lördag 2 januari 2010

Nytt år, nytt decennium



2010. Nytt år, nytt decennium. Möjligheterna är här nu. Nya chanser och nya krafter. En ljusare tid. Ett ljusare sinne.

2009 var året då allting INTE hände i Emmapemmas värld. Skola, jobba, kämpa, kämpa. Det har varit många händelser som har tagit energi från mig. 2009 var energitjuvarnas år.

MEN 2009 var oxå året då
  • jag skaffade mig en hobby och började upptäcka världen genom kameralinsen
  • Spotify installerades på min dator
  • tightsen gjorde comeback
  • jag fick möjligheten att ingå i Lösnummers redaktion
  • jag startade bildbrus-bloggen
  • det regnade hela min nästintill obefintliga semester
  • jag blev moster
  • jag fick veta att goa vänner alltid finns där
  • sommaren var varm och vintern var kall
  • jag målade/tapetserade om i sovrummet och fick en ny lägenhet
  • glassbomben var huvudattraktionen på glasspartyt
  • jag fick möjligheten att fota ett fint bröllop och ett gulligt dop
  • vi spelade in en kortfilm i skolan
  • pappa fyllde 60 år
  • jag bestämde sig för att lura ödet
  • Smurfen blev utbytt mot en platt skönhet

Gott nytt år!!!

♥ kram Emma ♥