söndag 15 januari 2012

Motivation och objektivHär hade jag tänkte skriva nåt om hur synisk man blir av att logga in på facebook en lördagskväll. Om hur bitter man blir av att se alla lyckliga uppdateringar om ungar, hus och tjejer som får blommor av sina karlar. Mysmiddagar och filmkvällar, men jag väljer att vända på steken. Jag väljer att skriva om att jag kämpar för att hitta tillbaka till motivationen och inspirationen. Jag väljer den fina delen av myntet.

Jag tror att jag är ganska lik de flesta, livet går upp och ner. Under många år har det gått upp och jag vill tro att det fortfarande lutar lite svagt uppåt, men idag får jag kämpa mycket mer för att ta mig framåt. Packningen har blivit lite tyngre.

Någon sa åt mig att ta kameran, skjuta från höften och sätta "omotivation" som namn på bilderna. Det blev bilder på taket, lampan, tvn, nagellacket på bordet, en kartong. Helt utan fokus. Utan motiv... Icke motiv som blir motiv. Ett steg i taget åt rätt håll. Att knäppa en bild är att ta en bild av nuet, oavsett utgång och innehåll. Mitt nu är mina tankar, inte ens facebook och glättiga statusar kan ta ifrån mig det.

I dag investerade jag i mig själv. Jag köpte ett nytt objektiv. Försökte köpa mig ur "knipan", köpa mig lycka. Förhoppningsvis lyckas jag, det känns så just nu. Ända sedan jag köpte min nya vän, kameran, i höstas så har jag saknat mina gamla objektiv. Nu känner jag mig lite mer hel igen och jag fick utnyttja både kartongen och objektivet i jakten på motivation.

Kanske lösningen på motivationsproblemet är nya motiv innehållande nya objekt? Kanske jag bara behöver en spark i baken? Nytt fokus. Förändrat fokus? Kanske behöver jag inse att en sak i taget räcker gott och väl? Att bollarna som kastas upp i luften inte behöver vara så många som de varit tidigare? Att det faktiskt är lättare att fånga bollarna när de är lite färre? Att varje boll är unik och vissa ska sparkas på, vissa ska fångas, vissa ska dribblas omkring. Andra kräver en bredsida, en tåfjutt i krysset eller att sakta och försiktigt rullas fram...

kram Em. 

2 kommentarer:

Hjalti Hjartarson sa...

För mig räcker det att kolla på din portfolio för att få bra inspiration. Kolla igenom bilder på flickr, börja med ett litet projekt, 5-10 bilder i någon slags serie.

Inspirationen kommer när det går bra och när det går bra för dig så tar du hur bra bilder som helst. :) ända jag kan sägja är ut med dig att fota och allt kommer att bli bra :)

Catrin sa...

Du är så begåvad min älskade vän. Du har ju till och med vunnit tävlingar för att du är så bra. Men man kan inte vara på topp jämt och det som skrivs på facebook är ju ofta det roliga som händer. Jag skriver inte så ofta om negativa saker men ofta om roliga och positiva. Detta för att andra ska få något trevligt att läsa och de tråkiga sakerna bearbetar jag på annat sätt om jag inte just behöver mycket stöd från alla vänner. Jag tror som du att motivationen blir bäst med lagom många bollar i luften så att man hinner lyckas med det man gör, annars tror jag lätt jag skulle fokusera på de jag inte lyckades fånga. Kramar