tisdag 16 augusti 2011

Krångel-light


I dag tänker jag inte krångla. Jag vill inte trassla till det för mig. Inte lägga ut snubbeltråd. Rätt ska vara rätt, rätt upp och ner. Vad tycker ni? Låter det som en bra tanke? Ja, det kan låta lätt, men är det det? Nej, oftast inte. Ofta trasslar vi till det lite för mycket. Vi snurrar in oss i tankar vi inte kan ta oss ur. Den välkända klubben "Analysera mera" finns i var kvinnas, och för den delen även mans, skalle.

Jag klurar ofta på varför. Är det för att vi ska ha något att göra, använda det där som sitter innanför pannbenet? Jag har svårt att tro att de grå är gjorda för att analysera vardagsgrubblerier. Det känns lite för enkelt liksom. Jag tror att alla de där snurriga, invirade tankarna bara är utfyllnad. Egentligen är vi nog lite för smarta för vår egen existens.

Jag är ingen specialist på området, men jag tror att vi bara ska försöka slappna av, åka med och inte göra världens grej av allt. Äsch, jag vet att det är svårt och jag vet att jag ofta står första i kön för att analysera saker som sker, men jag funderar på att ändra tankesätt. Bli mer lättänkt. Lite "krångel-light". Livet är ju egentligen inte så svårt. Äta, sova, jobba, umgås. Gör man sedan det man vill och gillar däremellan så borde vi väl vara i mål, eller? Hmm... Here goes! Jag lovar ingen resultatredovisning och slutsatsen kan slänga sig i väggen, men jag lovar att jag ska jobba för lättare tankar och mer leenden! Ska du med på tåget? Glöm då det här förvirrade och analyserande blogginlägget och lev livet här och nu! Det ska jag göra i och med att jag trycker "publicera"! :)

kram Em. 


0 kommentarer: